vargakovacstimea, 2010, február 1 - 10:46
Kategória:
Ide várjuk 2011. menyasszonyait és vőlegényeit! A "koránkelők" máris ébredeznek!
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Ide várjuk 2011. menyasszonyait és vőlegényeit! A "koránkelők" máris ébredeznek!
Kölcsön: Igen-nem???
Sziasztok!
Tudom rég nem írtam neketek, oka csak annyi, hogy sajnos nem jött össze az esküvő, anyagi okok miatt!
De ezzel nem is fárasztanálak titeket, csak a véleményem mondanám el!
Mivel tudom milyen az ha kevés az anyagi forrás, és szülői segítség sincs...
Mi is elgondolkodtunk azon, hogy vennénk fel kölcsönt ami segítene, de mi a nem mellett döntöttünk, mert a párom elvesztette a munkáját!
Nem hiszem, hogy rossz ötlet lenne, és néhány banknál vannak jó lehetőségek akár ilyen célokra is ahol rövid futamidő, kicsi a kamat és a thm!!!
Persze alaposan át kell gondolni, és utánna járni, mert a mai gazdaság...
Persze vannak még a munkáltatói kölcsönök is...
Azért sok sikert Gábor, és ne aggódj, bizos nem fog ki kosarazni a hölgy!
Sok boldogságot nektek
Esküvői hitel
Én sem vennék fel hitelt, és szerintem Gábor sem, csak reklámozni akarta lehetőséget, de a moderátor persze törölte a linket... :D De azért köszi mindenkinek a hozzászólásokat, biztos lesz, akinek tényleg segít majd! :D
Hát azért Én egy lagzira nem
Hát azért Én egy lagzira nem vennék fel hitelt :)))
Mennyibe is van egy esküvő?
Kedves Gábor!
Tavaly augusztusban volt az esküvőm, és épp a menyasszonyi ruhámra kerestem vevőt fórumokon, amikor beleakadtam az általad írt sorokba.
Nagyon tetszet amit írtál, és hogy előre megfontoltan tervezed minnél tökéletesebbre, de mégis a maga egyszerűségével az esküvőtöket, ill. a szeretet nő kezének megkérését. :)
Így úgy gondoltam, hogy beregizek és leírom amit én tudok.
Nekünk egy 120 fős lakodalmunk volt. Lánykérés az étteremben állófogadással (nem szerettem volna szülőket készülődéssel terhelni), majd polgári templomi, és vissza az étteremben. A városba egy ismerős buszos bácsi még a fél násznépet is elvitte a hivatalos részére. Amit megjegyzek, hogy nagyon sok mindenkinek tetszet.
Költségek:
Étterem: 11.000 ft/fő (állófogadásra szánt étel, gyümölcstál féladaggal számolva (elég is volt), leves, 2. fogás, savanyúság, éjfélkor káposzta + italok)
A pálinkát és a bort mi vittük ismerősöktől!
Zenekar: 3fős : 80.000 + vacsorájuk
Házasságkötőterem: 5600 Ft
A ruhám: 67.000 került, a menyecske ruhám 11.000
Fátyol, kesztyű kölcsönzése: 18.000
Vőlegény öltöny, mellény: 16.000 (temészetesen nem plázába vettük, hanem egy nyíregyházi öltönyházba)
Szobát vettünk ki távoli rokonainknak: 3 x 10.000
Ajándékba a vendégeknek vettünk egy csomó kis csokikát, rányomtattuk egy eljegyzési képet, és a másik oldalára ráírtuk hogy: "Köszönjük, hogy eljöttél" Olcsó és aranyos, mindenkinek tetszet. ja és 8000 volt a csoki
Menyasszonyi csokor: 15.000 volt
Két koszorús lányé és a bokréták (vőlegény, tanu, kisvőfély), Szülőknek virág, templomba egy asztaldísz: 10.000
Az éttermet nem kellett díszítenünk olyan szép volt, a menyasszonyi autó ismerősé volt és azt kértük tőlük ajándékba hogy feldííszítve hozzák.
A vőfély ismerős volt (és még fizetett is hogy ott legyen :) )
A fotós ismerős volt, de a barátnőméktől tudom, hogy az ő lagzijukba 200 képet és egy kis fotókönyvet 90.000 ért csináltak.
Ja a fodrász na az is ismerső volt :D
A meghívókat pedig informatikus lévén saját magunknak nyomtattunk névreszólót :D
Még volt sok kis költség nem tudom mennyi, de a vége 1.400.000-1.500.000 de ez már tényleg még a ruha is belekalkulálva.
Remélem azért nem szomorítottalak el! És persze keresni kell a lehetőségeket lehet, hogy sok mindent ügyesebben megoldsz.
Sok sikert kívánok hozzá!
Üdv. Huncutka
Az elveszett bárányka visszatér :-)
Sziasztok!
Kábé háromezer éve nem jártam erre... de a szívem visszahúzott! :-)
Mindjárt visszaolvasok... de hadd szóljak hozzá Gábor kérdéséhez: ez nem ennyire egzakt dolog, hogy pl. "egy ruha ennyibe kerül", irdatlan különbségek vannak, és az olcsóbb az vagy gagyibb, vagy rengeteget, tényleg sokat kell utánajárni, hogy rátaláljunk.
Szerintem mindenekelőtt vond be a menyasszonyodat is a számolgatásba, nehogy valami olyan maradjon ki, amire nagyon-nagyon vágytok. Aztán nézzetek körül a pontos kiadások után több helyen (legdrágább-legolcsóbb), vonj egy átlagot és csak utána vegyetek fel pénzt, szerintem.
Szép napot! :-)
Esküvői árak
Kedves Vidagabesz!
Az esküvői költségvetés nagyon összetett, ezért nemigen lehet konkrét számokat mondani a részletek egyeztetése nélkül. Nekem 100-120 vendégre a 7-800.000 Ft nagyon kevésnek tűnik. Mi az a "minden", amit beleszámoltál?
Üdv.
Timi
Esküvő 2011-2012 árak
Kedves Hölgyek/lányok! Szeretném a tanácsotokat kérni, esküvő témában! :)
Úgy döntöttem (hosszas gondolkozás után), hogy idén megkérem a kedvesem kezét karácsonykor!
Mivel, túl sok pénzem nincs, de mindenképpen emlékezetessé szeretném tenni, a lánykérést, és az esküvőt is, amit tavaszra tervezek (remélem, hogy nem kosaraznak ki :) ) kölcsönt veszek fel.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mennyibe kerülhet egy esküvő teljes lebonyolítása? Már számolgattam én is egy kicsit, és kb. 100-120 vendégel számolva nekem olyan 700-800 ezer Forintra jött ki a dolog.
Ebbe már majdnem mindent bele számoltam.
Nem szeretnék nagy luxus felhajtást csinálni, csak egy szép esküvőt, egy meghitt helyen. Biztos sokaknak van tapasztalat hasonlóban, ezért kérlek írjátok, meg, h ilyen létszám mellet mennyibe került nektek az esküvő, mert aszerint kell bemennem a bankba a kölcsönt elintéznem. Köszönöm Gábor
Megígértem, hogy majd mesélek :)
Sziasztok!
Megígértem, hogy mesélek majd az esküvőnkről. Előtte 3 hónappal veszítettem el a nagymamámat, aki nem tudom szavakba önteni mennyire fontos nekem.Tőletek kértem tanácsot az esküvőre...
Végül készítettünk egy rövid videot magunkról fényképekkel, amit a vacsora előtt lejátszottunk a vendégeknek. Ennek a végére tettem egy csoportképet, amin szüleinkkel, testvérekkel, nagyszülőkkel vagyunk együtt sokan. A képen Nagymamámhoz rajzoltam egy szívet, és ez a kép pár másodperccel hosszabb ideig volt látható mint előtte a többi. Közben ment tovább a vidám zene, aztán még pár vidám fotó és kész.
Mindenki értette az üzenetet szavak nélkül is, és tudtuk, hogy velünk van.
Persze voltak nehéz pillanatok a szertartáson és este a lagzin is, de végül nagypapám is hajnali 1ig velünk volt (pedig először el sem akart jönni!) ! Megbeszéltem apuval és a nyitótáncunk után először nagypapámat kértem fel táncolni, csak utána aput. Persze könnyes volt minden szem, nekem potyogtak a könnyeim, de csöndesen szavak nélkül és közben mégis vidáman emlékeztünk.
Ennél megnyugtatóbban nem is sülhetett volna el az egész. És bár ebben a pillanatban is folynak a könnyeim és iszonyatosan fáj, hogy Mami már nem lehetett ott ezen a gyönyörű napon... de fantasztikusan sikerült az esküvőnk, azóta is emlegeti a család, a barátok és mi annyira önfeledten tudunk mulatni, hogy mindenki csodálkozott hogy lehetünk ilyen nyugodtak! :)
Köszönöm szépen a tanácsokat és minden kedves esküvőre készülőnek legalább fele olyan önfeledt, vidám, hajnalig mulatós gyönyörű napot kívánok, mint amilyen a miénk volt! :)
szia
Szia
Szertnék képet kérni a ruhákról.
Tudnál küldeni a blama@freemail.hu-ra?
Köszönöm:
Marcsi
érdekelnének a ruhák
Szia!
Érdekelnének a ruhák. Küldenél fotót?
Köszi
Szilvi
Ingyen 3 db koszorús ruha és maradék anyagok
Sziasztok!
Ne hargudjatok , érzéketlen módon most beszemtelenkedek egy másik témával, de remélem, hogy hasznos lesz, annak akinek szüksége van rá. Másik helyen már én is írtam az érintettnek erről a témáról
Nem szeretném tovább kerülgetni a 3 db új, almazöld koszorús ruhát, ezért INGYEN ODAADNÁM. Ha többen jelenetkeztek, akkor 21-én kisorsolom.
Képet privátban küldök.
Bízom benne, hogy valaki egy kis átalakítás után örömét leli bennük!
Szép napot mindenkinek!
Kedves Dimo! Ahogy levelemben
Kedves Dimo!
Ahogy levelemben is megírtam (amit meg kellett kapnod, mielőtt ezt a hsz-t leírtad), tegnap rengeteg spam hsz-t kellett törölnünk, és véletlenül törlésre került a tiéd is. Ezért elnézést kérek, és arra is megkérlek, hogy írd le mégegyszer a véleményed, tanácsaidat. Nem szándékosan töröltük, miért is tettük volna!?
Mégegyszer köszönöm a megértésed!
Timi
Részvétem!
Kedves Eszter!
Fogadd Részvétem!
Írtam egy hsz-t tegnap, de törölték valami oknál fogva, pedig csak tanácsot adtam, az én esetemből kiindulva, amikor 2 ilyen eset is történt az esküvőnk előtt. :(
Sajnálom, hogy ez valami oknál fogva sértette az admint... Ha gondolod privátban leírom újra, mert itt többet már nem szeretném, feleslegesen körömölök, ha úgyis reklámnak néznek egy részvétnyilvánítást.
Eszternek
Szia Eszter!
Nagyon örülök, ha tudtam segíteni. Tényleg az a legjobb, ha addig átgondolod párszor.
Megmondom őszintén, én anyukád ruhafelvevős ötletét nem tartom túl jónak. Ha nyers akarnék lenni, azt írnám túlzás. De inkább azt mondom, fura ötlet. Szerintem nem kell a bőrébe bújni. Meg kell róla emlékezni, és tovább kell lépni. Sajnos. Muszáj. Mindenki miatt. Szerintem.
A székkihagyást a ceremóniára gondoltam, nem a vacsorára.
Az pedig, hogy hányszor és mikor mész ki a temetőbe, csak Tőled függ, az nem a vendégek szeme előtt zajlik úgysem.
Kitartás!
Timi
Köszönöm!
Kedves Timi!
Köszönöm szépen! Te is fogadd részvétemet!:(
Mondanom sem kell, hogy végigsírtam míg elolvastam... de megerősítettél sok mindenben!
Már gondoltam rá,hogy tisztán emlékszem melyik széken ült nagymamám a bátyámék esküvőjén... és az is megfordult a fejemben, hogy a csokromat kiviszem a temetőbe. Csak nem tudom eldönteni hol a határ?! Mi az ami még belefér egy esküvőbe és mi az ami már nem... akár nekünk, akár a vendégeknek.
Ami még most eszembejutott, hogy lesznek gyertyák az asztalon a vacsoránál és mondjuk a CM mond pár szót és együtt meggyújtjuk jelképesen a gyertyákat. bár ezt nem tudom hogy kéne? Annyi mécses ahány vendég - az talán sok. Vagy x vendégenként 1 gyertya...
Igazad van, mert biztosan vidámnak akar látni minket, és lát is! Mi pedig a vendégeinket szeretnénk vidámnak látni, szóval tényleg nem akarunk elszomosítani senkit. Én meg majd kicsit elbújok, ha szükséges...
Anyu azt mondta megfordult a fejében,hogy azt a ruhát veszi majd fel, amiben Mami a bátyámék esküvőjén volt tavaly, mert szeretné odavarázsolni őt.. de ez persze tőlem függ. Gyermekkorom óta sosem veszem le a nyakláncot, amit tőle kaptam és ez most sem lesz másként. Velem van és velem lesz.
Most fogalmazódott meg bennem, hogy magam elé kell képzelnem, mi az ami túl fájdalmas lenne és mi az a mód, ami szomorú, de mégis mosolyogva emlékezős. Lejátszani 100szor fejben és érezni fogom, mi a helyes!
Így azt már érzem, hogy a székét nem hagyjuk üresen, mert úgy nem tudnám végigcsinálni!
Nem is tudod mennyit segítettél!!
Köszönöm! És mindenképpen elmondom, ha döntöttem és majd elmesélem hogy történt.
E
Még néhány ötlet
Kedves Eszter!
Eszembe jutott még, hogy volt olyan is, aki kihagyott egy széket a meghalt nagyszülőnek, és letett oda egy szülőköszöntő csokrot, és volt olyan is, aki egy-egy fehér lufit engedett fel a meghalt rokonok emlékére a ceremónia után.
Esküvő és gyász
Kedves Eszter!
Először is, fogadd őszinte részvétemet. Megértem, hogy kétségeid vannak, találkoztam már hasonló esettel. Anélkül, hogy ismertem volna a nagymamádat én is biztos vagyok benne, hogy ő sem akarná a halasztást. Ha hiszel a túlvilágban, tudod, hogy azért ő ott lesz Veletek, és veletek örül. Tudom, hogy most hihetetlen, de az idő majd segít. Az esküvő előtt még biztosan nem jutsz el abba a fázisba, hogy ne fakadj sírva, ha rá gondolsz, de előbb-utóbb el jön ez az időszak is.
De, hogy a kérdésedre válaszoljak, több minden eszembe jutott. Volt olyan menyasszony, aki az esküvő napján a menyasszonyi ruhájában kiment a temetőbe. Nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető, hogy egy városban van-e az esküvővel... Ha nem aznap, akkor előtte vagy utána is kimehetnétek. Én pl. ugyanazokból a virágokból csináltattam koszorút, mint ami a menyasszonyi csokromban volt. Az esküvőnkkor a nagymamám már olyan beteg volt, hogy nem tudott ott lenni. A lila szín (ami az esküvőnkön dominált), az ő kedvenc színe volt. Így a menyasszonyi csokrom és az ő koszorúja is (múlt hónapban halt meg) lila rózsákból készült.
Az esküvőn nem javaslom, hogy Te próbálj meg szóban megemlékezni róla. Nem tudnád végigmondani. Ezt mi úgy szoktuk csinálni, hogy a vőfély/ceremóniamester emlékezik meg pár szóban, és felkéri az egybegyűlteket, hogy gondoljanak azokra is, akik már nem lehetnek köztünk. Ezt a kikérésnél a legcélszerűbb, amikor úgyis mindenki sír, mert elköszönsz a szüleidtől.
Ha nem lesz kikérő, akkor a vacsora előtt lehetne esetleg megejteni.
Ha vőfély/cm sem lesz, akkor esetleg szóba jöhet valaki a családból, aki nem közvetlen rokona (gyermeke pl.), hanem egy nagybácsi például, akik végig tudja mondani a pár mondatot. Ennél többet szerintem nem kell tenni, mert akkor tényleg átmegy szomorúságba a dolog. Mindenképp meg kell említeni, hogy egy perc erejéig gondoljatok rá, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy ő vidámnak akar látni Téged.
Én így gondolom.
Remélem, segítettem egy kicsit.
Majd meséld el, hogy mire jutottatok ezzel kapcsolatban.
Üdv.
Timi
esküvőszervező
Tanácstalan...
Sziasztok!
Eszter vagyok és azért írok nektek, mert szeretnék tanácsot kérni. Július 30-án lesz az esküvőnk,de sajnos áprilisban (váratlanul és gyors lefolyású betegséggel) meghalt a nagymamám. Egyetlen kívánságom volt, hogy a nagyszüleim ott lehessenek a nagy napon... Tudni kell, hogy ő olyan nekem, mintha az anyukám lenne, vele beszéltem meg mindent és rengeteg dologban hasonlítunk egymásra. Ő szurkolt nekünk legjobban és ő várta legjobban az esküvőt!
Gondolkoztunk, hogy elhalasztjuk az esküvőt, de még nagypapám is azt mondta, hogy mindenképpen tartsuk meg! Pont azért is,m Mamám annyira szerette volna. Így lesz esküvő és várjuk is nagyon, készülődünk meg minden, persze nem az igazi a hangulatom...
Most is pityergek már ahogy írok, és nem nagyon tudok még túllépni a történteken. Valamint az ismerősök is persze aggódnak értünk és kérdezték lesz-e esküvő, hogy vagyunk..stb. Nagypapám eljön majd a szertartásra, de azt mondja a vacsorára már nem. Hatalmas a "szűk" családunk (50-60fő) és Mamám fontos szerepet töltött be mindenki életében, ezért nyilván mindenki úgy fog jönni az esküvőre, hogy ott motoszkál a fejében, mi történt 3 hónappal azelőtt...
Én úgysem fogom kibírni a napot zokogás nélkül,m mindenről ő jut eszembe. Úgy érzem, ha nem beszélünk róla, de ott motoszkál mindenki fejében az a legrosszabb. Úgyis mindenki ugyanarra gondol, miért álszentkedjünk?
Valahogy jó lenne megemlíteni őt, emlékezni rá. De hogyan??! :(
Nem akarom hogy mindenkit megsírassunk, és elvegyük a kedvüket. A temetés is olyan volt,h fényképekkel emlékeztünk rá.
Van valakinek tanácsa? Volt már valaki ilyen helyzetben?
Köszönöm!
E
Mangu!!! Hát Téged is látni
Mangu!!!
Hát Téged is látni erre! :D Hogy vagy, mi újság Veletek???
Ide nem írtam be, de privátban írtam Dettinek, és már intéződik a dolog. Mondjuk konkrétumok nélkül tényleg elég nehéz segíteni, de majd valahogy kiókumláljuk, hogy milyen bor legyen.
A szekszárdi borok pedig valóban kiválóak. Ha esetleg jönnétek szeptemberben a bornapokra, feltétlenül értesítsetek! :o)
Puszi
Timi
beszámoló
Sziasztok!
Pár hete én kérdeztem az esős fotóhelyszínt :) Majdnem szükség is lett rá,de szerencsére mire elkészült a frizura és a smink,elállt az eső,úgyhogy rohantunk egy közeli parkba fotózni.Vicces látvány lehettem,ahogy nyakba kapott uszállyal kerülgettem a tócsákat :) Egyszóval: lányok,nem kell semmi miatt aggódni,a végén minden megoldódik!A mi kis "szűk költségvetésű" lagzink nagyon jól sikerült:a dekorációt három lelkes barátnőm csinálta meg(profin!),az egy este betanult Ponyvaregény-nyitótáncunk pedig fergeteges lett...(még egy botlábún vőlegény is képes volt megtanulni)
Hajrá lányok,és nagyon szép esküvőt mindenkinek!!!!!
bor
Szia Detti!
Ha van esküvőszervezőtök, ezt a gondot (is) minden további nélkül le tudja venni a vállatokról :-)
Nehéz így látatlanban bort ajánlani, mert ez annyira ízlésfüggő. Voltam már úgy, hogy megkóstoltam egy agyonajnározott fehérbort, hát, tisztára zöldpaprika-íze volt. Alkoholos zöldpaprika, brrrr... :-)
Amúgy szerintem szekszárdi borvidék boraival nem tudtok melléfogni, érdemes azok közül választani. (És Timi, nem, ezt nem miattad mondom, hanem mert így van :-D!) És az benne a jó, hogy nagyobb mennyiségben, nagykerben, hipermarketekben is kaphatóak, tehát a kellő mennyiség is beszerezhető.
Jó szervezést!
Bor
Szia Detti!
Tapasztalatból írok Neked. Mi kimondottan egy pincészet borait választottuk. Nagyon finom boraik és nem mellékesen barátságos áraik vannak. Szándékosan nem írok nevet, mert nem akarom, hogy véletlen reklámnak minősüljön és kitiltsanak
. Interneten mindent le lehet velük egyeztetni, meg is lehet rendelni a borokat és ki is szállítják, de Budapesten is át lehet venni a nagykereskedésükben.
Mi több fajtát választottunk vörös-édeset és szárazat, de fehéret és rozét is. Nekem a vörös-édes a favorit, de mindenkinek ízlés dolga. Vannak olcsóbban is finom borok és felsőbb kategóriások is.
Megadom a privát elérhetőségemet és leírom a borászat nevét és még egy másikét is, amit még kedvelek. boldogsagmanufaktura@t-online.hu
További jó szervezést!
Boldog Ági
Szia! Köszi a
Szia!
Köszi a tippeket!
Végül hagyományos pörgős balkáni cigányzenét választottunk, csak bírjam tűsarokkal :-D
Zene
Szia!
Ha nem hagyományos zenéitek lesznek, akkor szerintem bármi jó, ami vidám pörgős és nektek tetszik.
pl.John Paul Young love is in the air... roxette, bryan adams, shrek mese végéről a bulizós zene stb.
ha azért szeretétek a magyaros vonalon, de modernebbet, akkor esetleg NOX, Holdviola, Ghymes, Republic népdalos feldolgozásaik jöhetnek szóba :)
Szerintem nekünk is ezek az utóbbiak lesznek.
Mi is óckodunk a dáridó Lajcsival témától...
menyasszonytánc zene
Sziasztok Lányok!
Segítséget kérnék az utolsó pillanatokra: milyen zenét szokás berakni a menyasszonytánc alá? Nem hagyományos lagzink lesz, a tortát pl. Oasisre vágjuk, de szerettünk volna valami menyasszonytánc-félét, épp csak ötletünk sincs, milyen zene lehetne, ha nem Bódi Guszti... segítseteeeek!
Ha a fele igaz :P
Ruha
Sziasztok!!:))
Kész lett az új ruhám..kedden megyek megnézni.. ugy várom:)
Valaki tudna segiteni,hogy abroncsos ruhával hogy lehet kocsiba szállni?:)
Köszi
:)
Gratulálok Manka! :)
Megtaláltam a tökéletes cipőt! Szép és kényelmes! :)
Elkezdtük a keringőnk betanulását is, szóval haladunk a cél felé :)
Még 8 hét..
Mindenkinek jó készülődést!
Kedves Lányok! Sok
Kedves Lányok!
Sok boldogságot és sikert mindenkinek, akinek ma vagy holnap lesz a Nagy Napja :-)
Üdv
Szilvi
Köszi lányok!!! :)
Köszi lányok!!! :)
Manka, szívből gratulálok!!!!
Manka, szívből gratulálok!!!! Annyira átüt a beszámolódon is, milyen jól érezted magad! Nagyon jó hangulatú esküvő-lagzi lehetett. Sok boldogságot és bőséges gyermekáldást kívánok!
Lelian
Timi! Kicsit megkésve, de
Timi!
Kicsit megkésve, de nagyon sok boldog Névnapot kívánok!
Kedves Manka! Szívből
Kedves Manka!
Szívből gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok!
Puszi: Nina
eladó menyasszonyi ruha kb 38-40-es méret
Eladó egy kb 38-40-es menyasszonyi ruha, 50-55 -kg os hölgyre.
Egyszer volt használva.
Van hozzá 39-es fehér cipő, fátyol és bunda.
Ár 40.000- Ft.
Alkuképes vagyok.
e-mail: blama@freemail.hu
Köszi a gratulációt és a jó
Köszi a gratulációt és a jó kívánságokat!
Hidd el anniyra fel voltam dobva, hogy ezek a dolgok simán leperegtek inkább tényleg vicces volt néha.
Sajnos a képeket nem tdtam még megnézni mert facebookon sem engedi. Talán ha Timi egyszer erre jár segít jól felrakni a képeket. Majd én is hozok párat, ha elkészülnek.
Sajnos megint nem
Sajnos megint nem jeleníthetőek meg a képek... talán linkkel.
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.135160093171750.15977.100000332800207
Szia Manka! Először is,
Szia Manka!
Először is, nagyon gratulálok az esküvőhöz :-) Annyira jó olvasni a soraidat, és hogy ilyen jó kedvvel, humorral és boldogan zajlott a nagy napotok! Belegondolva, nem tudom mennyire fogom tudni magam elengedni, a Te helyzetedben lehet hogy én már megbolondultam volna az ismétlődő záporoktól, sáros ruhától és eltűnedező szülőktől :-)
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, hasonlóan vidám közös életet, mint amilyen az esküvőtök hangulata volt! Ha gondolod, tölts majd fel fotót, kíváncsi vagyok :-)
Nem tudom, mi a gond az ékszeres képekkel... én szombaton még láttam őket, mikor feltöltöttem, aztán teljesen eltűnt még a helyük is (azt hittem, le lettek moderálva valamiért), most meg csak a keretüket látom. Megpróbálom még egyszer, ha nem megy, megpróbálom a felmásolni ide a facebook-linket.
bocsi
most olvastam újra elég sok az elírás, bocsánat érte!!
beszámoló
Lányok akkor írok beszámolót az esküvőnkről.
A múlt héten szabadságon voltam intéztem/tük, amit még kellett. Persze csúszásban voltunk, ahhoz képest, ahogy terveztem, de végül minden a helyére került és elérkezett a szombat.
A páromat felkelés és reggeli után kilakoltattam a lakásból, elment autót mosatni, virágokért és egy barátunkhoz átöltözni.
Közben hozzám megjött a kozmetikus, elkészítette a sminkemet. Nagyon hangulatos volt, ahogy a lakásban mindenki alszik, kint süt a nao én pedig hajcsavaróban (előző este becsavarták) és pongyolában teszek veszek, sminkeltetek... aztán a családom egy órát késett így abban az órában szinte semmit nem tudtam csinálni. Úgyanis a nagynéném volt a fodrászom és őt is ők houták. Amikor már mindenki ott volt egyből nagy nyűzsgés lett :) Végül elkészült a hajam és fel is öltöztettek és mindenki elkészült. Párom közben megjött a kikérésre. Annyira meglepett. Úgy beszéltük meg, hogy ő maga intézi a kikérését pár keresetlen mondattal. És képzeljétek délelőtt írt egy kis verset és azzal kért ki!!
Utána mi elmentünk fotózkodni a volt kolink kocsmájába és az egyetem parkba. Nagyon jó naguéatban telt az egész fotózás. az első zivatar is meg volt akkor. Éppen a fűben ülve pózoltam amikor a semmiből hitelen zápor lett. Beszaladtunk az árkádok alá, ahol addig is tudtunk fotózkodni. 10 perc múlva pedig már sütütt is a nap.
Az egyetem előtt találkoztunk azokkal , akik a nászmenetet alkották és indultunk Visegrádra. Mi a férjemmel egy autóban mentünk ő volt a sofőröm. ez az utazás is nagyon hangulatos volt. A hegyek közt vezető úton mentünk, mert tudtuk, hogy a Duna mellet vezető úton félpályás lezárások vannak. aztán nem messze Visegrádntól hatalmas kocsi sor, baleset... Akkor egy pillanatig nem is tudtam mi lesz, de aztán megnyugadtam és szerencsére pont elinult a forgalom is. Így időben odértünk, bepakoltunk a szállodába és vártuk, hogy a násznép odaérjen a templomba. Majd legvégül mi is elindultunk (gyalog). A kb 200 métres táv nagy részét megtettük, amikor is a megint hihetetlen hirtelenül lezsakadt az ég. Melletünk egy kapulaj volt,ahol már állt is 2 hölgy. A kapulak azonban nem biztosított semilyen menedéket így beengedtek az udvarba a fa alá, azonban ez sem ért túl sokat így az egyik hölgy beszaladt a házba és kihozott egy ernyőt nekünk. Mi pedig 3-an( a férjemmel és egy barátnőmmel) ott álltunk ás vártuk hog yvége legyen az esőnek. annyira nevettem. A ruhám egy része ázott és a befelé futásnál sáros is lett egy kicsit, de olyan vicces volt ez az egész. A ceremóniamester felhívott minket, hogy mi van velünk és be is szaladt az udvarba hozzánk. Odahozatott értem egy kocsit és hárman fogták fel a szoknyámat, hogy a kocsiig se legyen semmi baja már. Szerencsére addig el is állt az eső.
A temlpomba a férjemet az Anyukája kísérte be. Aztán jöttek a koszorúslányok és végül én az Apukámmal. Én nem is néztem senkire, csak a páromat láttam végig, ahogy ott vár az oltárnál. Hihetelen érzés volt!
A szertartás szép volt és megható. Közben a szokásos gyerek sikongatás is megvolt :)
Kivonultunk, templom előtt mindenki gratulált. Akkor a mosolygástól márt kezdett izomlázam lenni :) A gartuláció végén elkezdett csöpögni az eső így akkor behúzodtunk a temlpomba. Minde egyéb program pedig elmaradt (riszszórás, csokordobás és fotózkodás) mert ismét úgy menekítettek autóval hiszem harmadszorra is csőstül jött az égi áldás. A nasznép pedig a vendéglátó egységek hatalmas napernyői alatt szorongott. Végül a CM iránításával és segítségével mindenkit lemenekítettek az éteremebe. ez is bagyon vicces volt mert befogtak pl egy betegszállító autót is és több hatlmas napernyőt is a jó ügy érdekében.
az eső egy kcsit megvarriákta a menetrendet de végül mindenke megérkezett és a heylére került. Lement az életútvetítés és nagy taps közepette bevolultunk mi is a helyünkre. Meg kell mondanom nagyon fura de jó érzés volt a főasztalnál ülni egy esküvőn. Köszöntők is voltak. Majd a vcsora következett. Az éttremben is bagyon profi volt minden és nagyon finom az étel. több embernek közte nekem is vegetáriánus ételet külön főztek és az is nagyon finom volt.eztután kicsit a vendégekkel beszélgettünk, majd kövezkezett a nyitó tánc... következett volna, ha a szüleim nem tűnnek el. Végül fél óra várakozás után nélkülük történt meg a nagy esemény.
az est további részét végig táncoltuk szinte. A ponos sorrendre nem emlékszem, de volt egy kis "játék" a fiúknak. A párom névszerint kihívott minden férfit a teremben. Mindenki kapott egy felest és egy mondatban kellet valamit kívánikuk a férjemnek. Eztután pedig hatalmas Zorba és szirtaki tánc következett.
aztán ugye volt gyertyfénykeringő majd rögtön utána jött a menyasszonyi torta. Ott jól beletoltam az első szeletet a férjem szájába egészbe. Volt nevetés rendesen.
Majd valamikor sor kerül a menyasszonytáncra. Attól tartottam egy kicsit, de képzeljétek, hogy egyáltalán nem fáradtam el. egész este olyan jól éreztem magam és olyan boldog voltam, hogy se fáradtságot se fájdalmat nem éreztem, sőt!!! szóval a menyasszonytánc közben megszöktettek, de csak az ajtóig vittek. A férjem pedig ki is váltott egy perc anyós dícséréssel és egy énekléssel. Menyasszonytáncután felszaladtunk a szobánkba átöltöztünk. az éjféli vacsorát így kihagytuk, de állítólag nagyon finom volt, a vega verziót amúgy kóstoltam később és tényleg szuper volt.
Szóval újasszonyként és frjként eltáncoltuk a meglepetéstáncunkat, ami lindy hop volt. Nagy sikongatás kísérte :)
Aztán tánc hajnalaig. 4-kor elküldtük a DJ-t (aki 2-kor váltott a zenekart), mett már kevesen voltunk. Még bő eg yórát beszélgettünk énekelgettünk és 5 után felmentünk a szobánkba.
Hát ennyi volt maga a Nagy Nap az utómunkálatok még folynak.
Kívánom mindenkinek akinek még ezután lesz az esküvője, hogy legalább annyira érezze jól magát, mint mi.
ui.: a zenekar, a ceremóniamester és az étterem kiemelt dícséretet kap tőlünk (a többi szolgáltatóval is elégedettek voltunk). Nekik köszönhetően szombaton nem kellett semmi miatt aggódnom, minden olajozottan működött.
Szia Szilvi! Sajnos a
Szia Szilvi!
Sajnos a képeket nem látom, de remélem sikerül majd jól beilleszteni, mert kíváncsi vagyok rájuk.
Olyan jó lesz nektek!! a 4 hét csak úgy elrepül és már a kellős közepében lesztek a ti napotoknak!!
Majd gyere te is beszámolni!!
Komevi! Nyugi 10 hét az még
Komevi!
Nyugi 10 hét az még rengeteg!!!
Akihez eljuttok személyesen ahhoz eljuttok, akihez meg nem annak tényleg nyugodtan adjátok fel postán. Gondolom úgyis beszéltek velük telefonon is. Vagy akár ha távoli rokon akkor szerintem a szülőkkel is el lehet küldeni...
Mi a közeli barátokat hagytuk a végére, tudtuk, hogy úgy sem sértődnek meg az esküvő időpontjáról meg már régen tudtak.
Cipőt is fogy találni és a tánra is rengeteg még a 10 hét ám!!!
Szerintem ne azt várd, hogy minden tökéletes legyen (mert kisebb malőrök becsúszhatnak...), hanem azt, hogy ti jól érezzétek magatokat és boldogok legyetek és hogy akiket szerettek veletek örüljenek!
Sziasztok! Kissé eltűntem
Sziasztok!
Kissé eltűntem mostanában, persze figyeltelek Benneteket, de összesűrűsödtek a tennivalók, írni már nem volt energiám :-)
Kevesebb, mint egy hajadon hónapom van hátra... vágom a centit. De most már teljesen nyugodt vagyok, minden fontos dolog ki lett találva és el lett intézve, innentől már a Fentiek döntik el, mi hogy alakul majd :-)
Most az előkészületek számora legjobb részénél járok: azt találtam ki köszönetajándékként a koszorúslányaimnak, hogy a ruhájukhoz illő gyöngyékszereket készítek nekik. Kettőjüké már elkészült, a többiekén lelkesen dolgozom :-) Az első eredményeket látjátok a mellékelt fotókon, háttérben az anyag, amit választottak a ruhájukhoz. A másodikon pedig a saját ékszereim, már alig várom, hogy felvehessem őket a ruhámhoz is!
Mindenkinek jó készülődést továbbra is
üdv
Szilvi
Eső esetére B terv
Kedves Mythia!
Remélem tudok neked pár ötlettel segíteni. Az hogy mennyire bohókás ötletek, nem tudom eldönteni, szerintem báármilyen helyszín lehet vidám, ha ti azok vagytok és ha a fotósotok olyan stílusú. Na, kezdem az ötleteket:
A várnál, nem messze a Mátyás templomtól van egy jópofa étterem-kávézó. Hirtelen nem jut eszembe a neve, de Timi biztos tudja mire gondolok. Elég jópofa asztalok, hangulatos hely, és az a jó, hogy ha pl a várban fotóztok jó idő esetén, de elkzed esni az eső, oda könnyen beszaladhattok. Azért előtte dumáljátok meg velük. Ja, és ha meg kitisztul az idő, akkor épp jó helyen lesztek a szabadtéri képekhez. Egyre készítsétek fel a fotós barátotokat, hogy azért ez mégiscsak egy kávézó (a fenébe hogy nem jut eszembe a neve), mások is lesznek ott, szóval több lencsére is szükség lehet. (nem tudom milyen téren fotózik, minden szakma más-más lencséket kíván meg, szóval nem tudohatom, neki mi van)
Másik ötlet: Uránia mozi. Szép, elég tágas, többféle lehetőséget is kínál a fotózásra. DE: iszonyat sötét. Szóval jó gép, jó lencse, és esetleg extra világítás (vakuk, derítőernyők, stb) kell. Emiatt itt lassabban lehet dolgozni.
Még valami. Ha egyik sem tetszik, vagy nem tudjátok megoldani, lehet bérelni stúdiót is. Kb. 6-7 ezer forint per óra, ha jól tudom, és teljes felszereléssel adják. Nem a legjobb ötllet, mert pl én nem rajongok a stúdióban készült esküvői képekért személy szerint, de ha jól kijöttök a fotóssal, ami elvileg nálatok adott, és elég lazák tudok lenni, akkor szerintem egy stúdióban is el lehet bolondozni. Volt szerencsém egyszer egy párral (ismerőseink) stúdióban a lehető legjobb hangulatú, legvidámabb képeket elkészíteni, szóval akár ez is működhet.
Hát remélem tudtam segíteni és valamelyik ötlet megtetszik. Talán Miro a kávézó neve? Ha eszembe jut, megírom!
fotó
Kedves Timi!
Szeretnénk kicsit bohókás,egyedi helyszínt találni ,sajnos amikre eddig gondoltunk,ott vagy nem lehet fotózni,vagy rendezvény lesz
.
A fotósunk (ismerősünk) profi,de nem esküvői "ágazatban" ,most vele együtt keresgélünk helyszínt. Szabadtéri ötletünk akad,csak a B-terv miatt izgulunk...
Esküvői meghívók kiosztása
Komevi!
Mi ezért postáztuk (vagyis nem azért, mert a miénk csúszott, hanem egyszerűen manapság nem elvárható ez az évszázados hagyomány, hogy személyesen vigye ki a pár a meghívót). Mindenki dolgozik, elfoglalt, ki a búbánat ér manapság rá erre?! Szerintem a távollévőknek nyugodtan küldjétek ki postán... :o)
Timi
Esküvői fotóhelyszín
Mythia!
Legalább ezer szép fotóhelyszín van Budapesten, kinek mi a szép, ugyebár. Milyen stílusúra gondoltál? Nem nagyon írtad körül, hogy mi lenne az elképzelésed! :D :D :D A fotósotoknak nem voltak ötletei?
Timi
meghívó
Sziasztok Lányok!
Már csak 10 hetünk van és még nem szórtuk ki a meghívókat. Megcsúszott a nyomdában. :(
Sőt, még a tánctanulást is most fogjuk elkezdeni és a cipőmet is vadászom még.
Ja, és hogy minden tökéletes legyen, balhé várható a párom szülei részéről.
Szóval tök jó kilátások.
De én még mindig abban bízom, hogy tökéletes lesz minden.
fotóhelyszín
Sziasztok!
Esküvői fotózáshoz tudtok szép/különleges helyszínt Budapesten? Esős idő esetére is... (bízom benne,hogy aznap nem fog esni
)
Köszi!
Világos almazöld
Annyira aranyos és ügyes varrónőt találtam, aki mutatott nekem egy ugyan ilyen színű anyagot. Fényes-világos almazöld. Teljesen ugyan ilyen anyag. Már nagyon kiváncsi vagyok rá. Nemsokára elkezdi. Augusztusban lesz a nagy nap, úgyhogy addigra fog elkészülni.
Annyira szép ez a kombináció a képen! Ezek a szinek! Imádnivaló az a cipő is. Most már csak nekem kell találnom egyetJ
Nádcukor! Nagyon elegáns
Nádcukor!
Nagyon elegáns ez a ruha! Ugyanilyen színben készítteted te is?
Váó Timi ezek a színek!! A zöld a kedvenc színem, szóval ez az év jó szezon lesz a szememnek :)