Skip to main content

Albert monaco-i herceg mégsem marad agglegény!

Hamarosan újabb "történelmi", azaz királyi, egészen pontosan hercegi esküvőnek lehetünk tanúi. Albert monacó-i herceg több évtizedes agglegénység, nőfalú életmód és két házasságon kívüli gyermek után beadta a derekát, és édesanyjának (Grace Kelli) 30 évvel ezelőtti halála óta újra first lady-t ad országának.

Albert herceg (52) és menyasszonya, a dél-afrikai olimpiai úszónő, Charlene Wittstock (32) ma bejelentette, hogy egybekelnek.

Albert herceg és Charlene Wittstock

Kép forrása: Reuters

Charlene egyes források szerint évek óta készül a koronahercegnői címmel járó stresszre és felelősségre. Ugyanakkor, bizonyos szakértők szerint a monaco-iak Grace Kelly halála óta várnak egy  új, gyönyörű és kedves  koronahercegnőre, így Wittstocknak remélhetőleg nem okoz majd túl sok fejtörést Albert herceg feleségének lenni - kérdés persze, hogy meg tud-e felelni az állandó összehasonlítgatásnak minden idők egyik legkedveltebb hercegnéjével.

Az esküvő részleteiről és dátumáról egyelőre semmit nem tudni.

A rosszindulatú találgatásokra az ara idő előtti terhességét illetően nemleges válasszal reagáltak az illetékesek.

Albert és Charlene 2000-ben találkoztak először egy monaco-i úszóversenyen. A lány 2006-ban költözött a hercegségbe.

Monaco-i királyi palota

Monaco-i királyi palota (forrás: delianholiday.com)

A protokolláris szabályok szerint a királyi pároknak 6 hónapot kell várniuk a bejelentéstől az esküvőig.

Ezzel az esküvővel Albert megszűnik "Európa legjobb partijának" lenni, mely címet igen hosszú ideje "bitorolt". Oly hosszú ideje, hogy a hercegségben 2002-ben módosították az alkotmányt, hogy Albert testvéreinek fiai örökölhessék a trónt, ha Albert törvényes örökös nélkül halna meg.

Ha ez az esküvő csak fele olyan pompázatos lesz, mint Rainer herceg és Grace Kelli esküvője, akkor joggal számíthat az évtized esküvője címre! A kérdés csak az, hogy melyik évben csodálhatjuk meg az új monaco-i hercegnét...