Skip to main content

Romantikus lánykérő helyek Magyarországon

Ha már túl vagy a feladat nagyobbik részén, és megvetted az lánykérő gyűrűt, jöhet a nem kevésbé kreatív megoldandó kérdés, hogy "hol ereszkedjem térdre, és tegyem fel a nagy kérdést?".

A férfiak nagy része az "első tett" színhelyére tér vissza, azaz a megismerkedés vagy első csók helyszínére. Sokan mások pedig a (közös) otthonukat választják a lánykérés helyéül, esetleg egy karácsonyfával megtoldva az eseményt...

Lánykérés Karácsonykor

Kép forrása: viivi.net

Ha egyik fenti megoldás sem tetszik, jöhetnek a romantikus helyek Magyarországon. A legtöbben az esti napszakot választják, azon belül is a naplementét. Ehhez igazából bármilyen táj passzol, de kétségtelen, hogy egy tó vízére festett aranyhídnál nincs romantikusabb a világon!

Balatonpart: déli vagy északi?

Keleti! Ha engem kérdeztek. Aki járt már Balatonvilágoson és Akarattyán és Kenesén, az tudja miről beszélek. Kétségtelen, hogy a Déli-partról sokkal látványosabb a balatoni naplemente, de engem nagyon megfogott a keleti-parti környezet, a kenesei vitorláskikötőben ringatózó hajók sziluettje.

Balatonkenesei vitorláskikötő

Balatonkenesei vitorláskikötő

Kép forrása: it.eureka-reservation.com

Balatoni naplemente

Balatoni naplemente

Kép forrása: panoramio.com

Tapolca

A tapolcai Malom-tó, a környező házak, a vízimalom és az óriásira nőtt koi pontyokkal teli patak szerintem verhetetlen! Egy kis séta ebben a csodálatos környezetben, majd egy fagylaltkehely (vagy forrócsoki) a szökőkútra néző kerthelyiségben, és nincs az a nő, aki nemet mondana!

Tapolcai Malom-tó

Tapolcai Malom-tó, fotó: Széll Károly

Kép forrása: panoramio.com

Tapolcai vízimalom

Tapolcai vízimalom

Kép forrása: szepmagyarorszag.hu

Tata

Romantikus andalgás a tatai öreg tó körül, egy finom vacsora egy étteremben, és máris jöhet a térdre ereszkedés! :-)

Tatai öreg tó

Tatai öreg tó

Kép forrása: edukovizig.hu

Esztergom

Az éjszakai bazilika igazán impozáns hátteréül szolgálhat egy lánykérésnek. Nem gondoljátok?

Esztergomi bazilika éjjel

Az esztergomi bazilika

Kép forrása: hungarian-open.hu

Szentendre

Csodálatos festői városkép, színkavalkád, zegzugos utcák, isteni éttermek és kávézók. Kell ennél több?

Szentendre

Szentendre

Kép forrása: igazmondo.hu

Lillafüred

Palotaszálló, függőkert, erdei vasút, barlangok és az utánozhatatlan, lélegzetelállító vízesés. Egy hosszú túra vagy egy könnyű erdei séta, pisztrángvacsora és jöhet a lánykérés.

Lillafüred

Lillafüred

Kép forrása: fotogaleri.hu

Lillafüredi vízesés

Lillafüredi vízesés

Kép forrása: vendegvao.hu

Pécs

Mediterrán hangulat tenger nélkül. Székesegyház, dzsámi, várfal, tettye, kilátó, TV-torony, a Mecsek és a szerelmesek zarándokhelye, a lakatfal. Pécshez nem elegendő egy nap, egyszerűbb, ha mindjárt egy egész hétvégére megyünk. A TV-toronyból elénk táruló esti Pécset semmiképp ne hagyjuk ki!

Pécs

Pécs

Kép forrása: icbl2006.hu

A pécsi lakatfal

A pécsi lakatfal

Kép forrása: pecsiprogramok.hu

A pécsi lakatfal eredetére több magyarázat is született. Egyesek szerint egy pécsi kollégista tette fel az első lakatot, mások úgy vélik, a titkos találkára készülők üzengettek így egymásnak. Mára a szerelem szimbólumává vált, minden Pécsre látogató szerelmespárnak "kötelessége" a saját lakatját elhelyeznie itt. A legtöbben erre a célra gravírozott lakatot hoznak, melyen szerepel a nevük és esetleg látogatásuk dátuma. A pécsi lakatfalat 2010-ben újították fel az EKF program keretében a pécsi görög kisebbség, egy vállalkozás és magánszemélyek adományából.

Fertő tó

Egy biciklitúra a Fertő-tó körül? Hajókázás a tavon (az osztrák részen persze), séta a naplementében, egy hétvége valamelyik kedves kis hotelben...

Fertő tó

Fertő tó

Kép forrása: biciklisutazas.hu

Tisza-tó és Tiszafüred

Azaz az "Alföld Balatonja". Madárles hajnalban, majd vízisportok, végül séta a naplementében.

Tisza tó

Tisza tó

Kép forrása: tisza-to.info.hu

Szeged

Avagy egy csodálatos Tisza-parti város, a napfény városa annak gyönyörű belvárosával, kitűnő halételeivel, szabadtéri színpadával igazán alkalmas helyszín egy romantikus naphoz vagy hétvégéhez. 

Szeged éjjel

Szeged

Kép forrása: heavenforum.com

A fenti lista nem takar sorrendet vagy rangsort. Csak leírtam, ahogy eszembe jutott...

A sort sokáig lehetne még folytatni. Nyilván mindenki számtalan romantikus helyet tudna még bemutatni a saját lakóhelye környékén... Ha van kedvetek, mondjátok el a cikk alatt hozzászólás formájában, milyen romantikus hely van a közeletekben akár ott történt a lánykérésetek, akár nem!