Skip to main content

Rusztikus esküvői dekoráció

A rusztikus szó jelentése a Magyar Értelmező Szótár szerint parasztias, falusias - így a rusztikus esküvői dekoráció lényege egyértelmű. Számomra egy kicsit benne van a régies szó is, hiszen, ha azt hallom, falusias, akkor falusi nagyszüleink és dédszüleink kora jut eszembe. Ezáltal az én olvasatomban a rusztikus különbözik a hagyományosnak vagy magyarosnak mondott esküvői dekorációtól. Ez utóbbiról egy másik cikkben bővebben mesélek.

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: weddingplanningideas.net

A rusztikus szó hallatán nekem általában olyan dekorációk jutnak eszembe, amelyben mindenképpen szerepel a barna és a zöld színárnyalat. Ha sikerül autentikus helyszínt választani, akkor annak berendezései, bútorai, környezete adja a "barna keretet" az esküvői dekorációhoz, mint például a fenti képen látható fa székek vagy az alsó képen látható lovaskocsi.

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: weddingdecors.info

A barna színárnyalatot azonban az apró részletekben is érdemes megjeleníteni, így kedvelt kiegészítő lehet a fatörzsből szeletelt kezeletlen alátét vagy egyéb kézzel készített dísztárgy.

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: weddingwindow.com

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: weddingsbylilly.com

Természetesen, ha fa, akkor nemcsak barna jöhet számításba, nekem személy szerint nagyon tetszenek a nyírfa kellékek is.

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: blogspot.com

A nyírfa kiegészítők beszerzéséhez nem kell feltétlenül az erdőt járnunk :D, hiszen dekorációs üzletekben például jópofa nyírfa kaspók is kaphatók, amit az általunk megbízott dekoratőr bármikor be tud szerezni.

Nyírfa kaspó rusztikus esküvői dekorációhoz

Kép forrása: asparagus.hu

Rusztikus esküvői dekoráció részeként nagyon sok mindent felhasználhatunk a falusi élet mindennapjaiból, mint például befőttes üveg, házicérna, raffia, fémedények, kosarak, faládák, stb.

Rusztikus esküvői asztaldísz

Kép forrása: theeventfirm.ca

Rusztikus esküvői asztaldísz

Kép forrása: bridalbuds.com

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: thenaturalweddingcompany.co.uk

Rusztikus esküvői dekoráció

Kép forrása: marry2012.com

Virágok tekintetében a kerti, mezei virágokra emlékeztető virágok illenek legjobban ebbe a hangulatba, melyek mellett nagyon jól mutatnak a különböző száraz vagy friss termények, gyümölcsök is.

Rusztikus esküvői virágdekoráció

Kép forrása: itsajaimething.com

Rusztikus menyasszonyi csokor

Kép forrása: wordpress.com

Köszönetajándékként bármi szóba jöhet, amiről a vidéki nagyinál töltött nyarak jutnak eszünkbe. Például esküvői címkés gyümölcslekvár,

Rusztikus esküvői köszönetajándék

Kép forrása: blogspot.com

zsákvászonba csomagolt virághagymák vagy fémedénykékbe ültetett sziklakerti növények,

Rusztikus esküvői köszönetajándék

Kép forrása: yesbride.com

vagy rusztikus csomagolású édességek...

Rusztikus esküvői köszönetajándék

Esküvői torta tekintetében is abszolút megvalósítható a rusztikus stílus, ha a hagyományos esküvői tortát ilyen hangulatú kiegészítőkkel díszítjük.

Rusztikus menyasszonyi torta

Kép forrása: tastyweddingcakes.com

:-)

Hogy ez milyen gyönyörű! Akár kastélykertbe is illik, ha elég sok fa, bokor, virágágyás, ilyesmi "tereptárgy" van benne. Ha ezt 2005-ben írod, Timi, tuti nem töröm az agyam a dekoron, hanem simán ellopom innen!!!

Azért nem lett rossz :-), mivel minden csupa zöld volt, adottan, odakint, kis mezei virágokra emlékeztető színösszeállítású asztaldekorunk volt, körömvirág, kisfejű sokszínű rózsák, sóvirág (a sárga és lila miatt). TIPP: bár a körömvirág gyönyörű ragyogó narancsszínt ad, és a relatív nagy feje miatt gazdaságos is, így utólag, 26 fok fölött oázisban sem ajánlom... nem bírja szegény a szabadtéren, melegben.