Skip to main content

Téli esküvői dekoráció: jeges csillogás

Ha tél, akkor persze elsősorban Karácsony. Téli esküvő azonban nem csak a Karácsonyról szólhat. Itt van például a homlokegyenest ellenkező hangulatú téli esküvői dekoráció, melyben a téli táj fenséges, jeges szépsége köszön vissza.

 fehér, ezüst és kék

Kép forrása: tiffanyrebeccablog.com

Az ünnepek elmúltával szerintem sokkal inkább megállja a helyét egy fehér - ezüst - halványkék színekben megálmodott menyegző.

Lássunk néhány ötletet!

A fehér szín az esküvőn igen sok összetevőben adott: a menyasszonyi ruha, az asztalterítő, a székszoknya és a tányérok mind-mind fehér színben pompáznak. A nagy fehérséget megtörhetjük néhány világoskék gyönggyel, üvegkaviccsal, szalaggal, tollal.

 

 jeges csillogás

Kép forrása: i-do.com.au

 

A virágok közül is főként fehéret választanék, melyek közé szintén becsempészhető az ezüst és a kék szín. Ez egyaránt alkalmazható a menyasszonyi csokor, vőlegény kitűző, koszorúslány csokor és az esküvői asztaldísz megalkotásakor.

Téli menyasszonyi csokor - kék fehér

Kép forrása: easyweddings.com.au

A téli esküvői dekorációhoz jól illenek az üveg dísztárgyak is (vázák, mécsestartók, gyertyatartók), illetve az áttetsző, kristályszerű díszek, legyen szó hókristályokat vagy jégcsapokat megjelenítő apróságokról vagy más hagyományos esküvői motívumokról (szív, harang, galamb, stb.).

 

 jeges csillogás

Kép forrása: denver-weddings.blogspot.com

 

A menyasszonyi torta is pompázhat hófehérben. Ezt elérhetjük tejszínhab (kisebb torták esetén) vagy marcipán helyett "psz massza" borítással. A desszerteknél bevethető még a fehér fondant is.

Téli menyasszonyi torta

Kép forrása: bestweddingcake.com

A koszorúslányoknak ezúttal a "megszokott" rózsaszín helyett a (halvány)kék vagy ezüst, esetleg halványszürke színt ajánlom.

Téli esküvő

Kép forrása: astylishdesign.com

Ha odakinn nem lenne elég a jégből, a jeges csillogás szó szerint megjeleníthető a tél jegyében megalkotott jégszobrokkal. A szállítással és hűtéssel kevesebb gondunk lesz, mint nyáron - ez biztos! :)

Jégszobor esküvőre

Kép forrása: blogspot.com

A hatás tovább fokozható a manapság egyre inkább terjedő fénydekorációval, melynek színe ebben az esetben természetesen kék.

 jeges csillogás

Kép forrása: weddinggirl.ca